Veelgestelde vragen

Algemene vragen
 • Kunnen er kalkvlekken op de zonnepanelen ontstaan na het reinigen?

  Nee, door gebruik van osmosewater (gefilterd water dat we zelf omzetten) komen er geen kalkvlekken.

 • Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden?

  Dit is afhankelijk van de positie van je panelen en de bijbehorende hellingshoek. In Nederland regent het regelmatig, dus wekelijks reinigen is zeker niet nodig. Een grondige reiniging eens per 1-2 jaar volstaat doorgaans. We adviseren wel om de panelen regelmatig fysiek te checken op vervuiling.

 • Wat is de beste tijd om zonnepanelen te reinigen?

  Reiniging is op zichzelf niet seizoensgebonden. Belangrijk is dat panelen schoon zijn, voordat het “zon-seizoen” begint. In mei, juni en juli hebben we statistisch gezien de meeste zon. Maar de eerste maanden daarvoor en erna moeten we ook zeker niet onderschatten.

Offerte aanvragen
 • Hoe snel kan ik een offerte ontvangen?

  Heel snel! Tenminste, als we volledige gegevens hebben. Voor ons zijn de positie en het aantal zonnepanelen belangrijk. Als het even lukt is de offerte binnen 1 werkdag gereed!

 • Hoe snel kunnen jullie ter plaatse zijn?

  Onze bedrijfsvoering is gericht op snelheid en efficiency. Na acceptatie van de offerte krijgt u daarom van ons een afspraakvoorstel. Hierin proberen we altijd de efficiënte combinatie te zoeken in locatie en projectgrootte. Zo weten we zeker dat we u een interessant voorstel kunnen doen.

 • Voor wie voert HG Solar Cleaning de reiniging van zonnepanelen uit?

  Onze opdrachtgevers zijn heel divers. Van agrarische bedrijven tot grote industrie en van projectontwikkelaars tot MKB-ondernemers. Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht, wij komen langs als u 50 panelen of meer heeft.

Onze werkwijze
 • Welke voorbereidingen moet ik als klant treffen?

  Stroom en water dient binnen 50 meter van de opstelplaats van de bus en hoogwerker aanwezig te zijn. Verder hebben we alle benodigdheden bij ons. Inclusief het filtersysteem om te kunnen werken met osmosewater. Dat is water wat ontdaan is van kalk, mineralen, zouten, etc. In principe de garantie voor een kalkvrij en streeploos eindresultaat.

 • Hoe snel zijn mijn zonnepanelen gereinigd?

  Dit is afhankelijk van de projectgrootte. Ter illustratie: een dak met 150 panelen reinigen we in ongeveer 3 uur!

Kan ik u ergens mee helpen?

Stond uw vraag er niet tussen?

Stuur ons vrijblijvend een bericht. Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen.