Waarom reinigen?

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel (PV-paneel) zet met behulp van fotovoltaïsche cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht om in elektriciteit. Hierdoor ontstaat er een schone energieproductie.

In de landbouw en veeteelt geven ammoniakdampen een hoog niveau aan vervuiling, dit zorgt voor opbrengstverlies. Ook verschillende weersinvloeden en omgevingsinvloeden zoals stof, stuifmeel en mos beïnvloeden de efficiëntie van het hele systeem.

 

  • Meer rendement!

  • Komt de levensduur van uw zonnepanelen ten goede

  • Voorkomt servicekosten en storingen

De zwakste schakel

Vanwege de serieschakeling bepaalt de zwakste module de gehele prestatie. Met andere woorden: vervuilde oppervlakken schaden het rendement van de hele installatie.

Daarnaast zorgt vervuiling vaak voor een kortere levensduur van de zonnepanelen. Vuil tast de coating en afdichting van het paneel aan. Binnentredend water kan het systeem al snel beschadigen.

Kortom: voor het optimale rendement en de levensduur van de PV-installatie is het van belang dat de zonnepanelen schoon zijn.

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij een van onze reinigingsrobots. Met een hoogwerker wordt de robot op de installatie gebracht. De robot wordt door een van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op de zonnepanelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achter laten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Aan de slag!

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul uw gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.