Reiniging van zonnepanelen op agrarische daken loont

Zonnepanelen vervuilen na verloop van tijd altijd. Fijnstof en vogels zijn belangrijke vervuilers. Zeker in het agrarische bedrijf wordt extra vervuiling gecreëerd door bijvoorbeeld uitstoot van ammoniak. De rekensom om zonnepanelen regelmatig te laten reinigen is snel gemaakt.

 

  • Verbetering van energieopwekking en dus rendement

  • Komt de levensduur ten goede

  • Voorkomt onderhoudskosten

Zonnepanelen op agrarische daken

HG Solar Cleaning is een ervaren speler op het gebied van reiniging van zonnepanelen. Elke dag zijn we te vinden op allerlei installaties. Bij agrarische bedrijven voor 99% op schuine daken. Stallen die aan beide zijden volledig voorzien zijn van panelen, maar ook kleinere installaties.

Alle daken met zonnepanelen zijn in één opzicht gelijk aan elkaar. Ze vervuilen. Allemaal! Zeker in de agrarische sector weten we dat de vervuiling door fijnstof, zand en ammoniak behoorlijk is.

Zwakke schakel in de keten
Spreekwoordelijk gezegd: “de ketting is zo sterk als de zwakste schakel”. Dit geldt ook zeker bij zonnepanelen. De panelen worden altijd in serie geschakeld. Raakt een enkel paneel (zwaar) vervuild, dan is dat meteen te merken in de hele serie.

Verstandig dus om de installatie regelmatig te checken. Natuurlijk met de opbrengst statistieken, maar het is aan te bevelen om daarnaast ook even het dak fysiek te bekijken.

Reiniging van de panelen loont
We zijn allemaal druk. Onderhoud van zonnepanelen staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Dat is jammer, want een regelmatige reiniging kan een prestatieverbetering opleveren van wel 15%. Met zonnepanelen in een industriële omgeving gaat dit meteen over serieuze bedragen. Kortom: reinigen loont!

 

Werkwijze
Stap 1

Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan via deze website. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.

Stap 2

Afspraak inplannen

Offerte geaccepteerd? We laten zo snel mogelijk weten wanneer uw zonnepanelen gereinigd worden.

Stap 3

Uitvoering

We reinigen uw zonnepanelen. Snel en efficiënt conform afspraak. Ter afronding nemen we de uitgevoerde werkzaamheden door.

HG Solar Cleaning werkte snel en efficiënt conform afspraak. Met als resultaat een perfect gereinigd zonnedak.

Van Laar
Wekerom

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij een van onze reinigingsrobots. Met een hoogwerker wordt de robot op de installatie gebracht. De robot wordt door een van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op de zonnepanelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Aan de slag!

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul uw gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.