Reiniging van zonnepanelen op industriedaken loont

Zonnepanelen raken na verloop van tijd vervuild. Daarom is het raadzaam om met enige regelmaat uw zonnepanelen te laten reinigen door HG Solar Cleaning.

 

  • Meer rendement!

  • Komt de levensduur van uw zonnepanelen ten goede

  • Voorkomt servicekosten en storingen

Zonnepanelen op industriedaken

We komen alle mogelijke installaties tegen. Van platte daken tot schuine daken en van kleine hellingshoeken tot grote hellingshoeken. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: na verloop van tijd vervuilen de zonnepanelen allemaal. Uitstoot van grote industrie, fijnstof vanuit het verkeer en veel meer oorzaken zorgen voor vervuiling.

Zwakste schakel
Het vervelende van vervuiling is dat het al snel een vermindering van rendement oplevert. Zonnepanelen worden altijd in een bepaalde serie geschakeld. Raakt één paneel vervuild door bijvoorbeeld vogelpoep, dan loopt het rendement van de hele serie fors terug. Het is dus aan te bevelen om naast de opbrengst statistieken ook even het dak fysiek te bekijken.

Reiniging van de panelen loont
We zijn allemaal druk. Onderhoud van zonnepanelen staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Dat is jammer, want een regelmatige reiniging kan een prestatieverbetering opleveren van wel 15%. Met zonnepanelen in een industriële omgeving gaat dit meteen over serieuze bedragen. Kortom: reinigen loont!

Werkwijze
Stap 1

Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan via deze website. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.

Stap 2

Afspraak inplannen

Offerte geaccepteerd? We laten zo snel mogelijk weten wanneer uw zonnepanelen gereinigd worden.

Stap 3

Uitvoering

We reinigen uw zonnepanelen. Snel en efficiënt conform afspraak. Ter afronding nemen we de uitgevoerde werkzaamheden door.

HG Solar Cleaning werkte snel en efficiënt conform afspraak. Met als resultaat een perfect gereinigd zonnedak.

Van Laar
Wekerom
Reiniging van zonnepanelen op stal

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij een van onze reinigingsrobots. Met een hoogwerker wordt de robot op de installatie gebracht. De robot wordt door een van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op de zonnepanelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Aan de slag!

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul uw gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.