Reiniging van zonnepanelen op het industrie dak loont

Zonnepanelen raken na verloop van tijd vervuild. De ene locatie sneller dan de ander. Daarom is het raadzaam om met enige regelmaat uw zonnepanelen te laten reinigen door HG Solar Cleaning.

  • Verbetert rendement energieopwekking

  • Behoud voor uw zonnepanelen (levensduur)

  • Voorkomt servicekosten en storingen

Streeploze zonnepanelen reiniging

Zonnepanelen op industriedaken

We komen alle mogelijke installaties tegen. Platte daken van grote gebouwen die helemaal vol liggen met zonnepanelen. Of juist geplaatst zijn onder een bepaalde hellingshoek. Op andere locaties schuine daken met een grote of juist kleinere hellingshoek. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: na verloop van tijd vervuilen de zonnepanelen allemaal. Uitstoot van grote industrie, fijnstof vanuit het verkeer en veel meer oorzaken zorgen voor vervuiling.

Zwakste schakel
Het vervelende van vervuiling is dat het al snel een vermindering van rendement oplevert. Zonnepanelen worden altijd in een bepaalde serie geschakeld. Raakt één paneel vervuild door bijvoorbeeld vogelpoep, dan loopt het rendement van de hele serie fors terug. Het is dus aan te bevelen om naast de opbrengstatistieken ook even het dak fysiek te bekijken.

Reiniging van de panelen loont
We zijn allemaal druk. Onderhoud van zonnepanelen staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Dat is jammer. Want een regelmatige reiniging levert een prestatieverbetering op van 5 – 15%. Met zonnepanelen in een industriële omgeving gaat dit meteen over serieuze bedragen. Kortom: reinigen loont!

Werkwijze
Stap 1

Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan via deze website. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in de mailbox.

Stap 2

Afspraak inplannen

Offerte geaccepteerd? We laten zo snel mogelijk weten wanneer uw zonnepanelen gereinigd worden.

Stap 3

Uitvoering

We reinigen uw zonnepanelen. Snel en efficiënt conform afspraak. Ter afronding nemen we de uitgevoerde werkzaamheden door.

HG Solar Cleaning werkte snel en efficiënt conform afspraak. Met als resultaat een perfect gereinigd zonnedak.

Van Laar
Wekerom
Reiniging van zonnepanelen op stal

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij de hyCLEANER black. Met een hoogwerker wordt de robotreiniger op de installatie gebracht. De robot wordt door één van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen mensen op het gevoelige dak hoeven in te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Bijvoorbeeld een dak met 150 panelen reinigen we binnen 3 uur. Ter vergelijking: Dit is tot vijf keer sneller dan de handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achter laten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerd veilig voor uw installatie.

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul de gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in de mailbox.