Reiniging van zonnepanelen op platte daken

Elk voordeel heeft zijn nadeel. De zonnepanelen op het platte dak zie je niet. Optisch gezien is dat meestal een voordeel. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel. Hierdoor wordt vervuiling namelijk niet opgemerkt.

We adviseren uw panelen regelmatig fysiek te checken en bij vervuiling HG Solar Cleaning in te schakelen, want reinigen loont!

 

  • Verbetering van energieopwekking

  • Voorkomen van service en storingen

  • Maximaal rendement met marginale kosten

Zonnepanelen in op het platte dak

Het grote voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat deze niet zichtbaar zijn. In termen van verlies van rendement is dit helaas ook meteen het grote probleem. In de lucht circuleert namelijk allerlei fijnstof, CO2 en andere vervuiling. In tegenstelling tot schuine daken blijft op platte daken al het vuil op de zonnepanelen liggen. Dat betekent meteen een fors verlies van energieopwekking. Simpelweg omdat de UV-stralen de zonnecellen niet bereiken.

Opbrengstverlies is niet nodig. Natuurlijk weten we allemaal dat het rendement van zonnepanelen langzaam terugloopt, maar een groot verlies is te voorkomen. Simpelweg door de zonnepanelen met enige regelmaat te laten reinigen.

Het zwakste paneel telt
Rendementsverlies kan heel snel optreden, de keten is immers zo sterk als het zwakste paneel. Zonnepanelen worden namelijk altijd in een serie geschakeld. Wordt één paneel vervuilt door bijvoorbeeld vogelpoep, dan kan dat meteen een rendementsverlies betekenen in de hele serie. Soms tot wel 15%. Meestal wordt dit niet meteen gezien. Zeker niet bij zonnepanelen op het platte dak. Regelmatig even fysiek checken is daarom echt een must.

Deze service kan HG Solar Cleaning ook voor u uitvoeren. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Reiniging van zonnepanelen levert geld op
De redenen van rendementsverlies zijn inmiddels bekend. Uit statistieken blijkt dat dit verlies behoorlijk uit de hand kan lopen. Regelmatig zelfs met situaties van minus 15% rendement binnen enkele jaren. Voor platte daken zelfs meer. Jammer, want dit is niet nodig.

Laat de zonnepanelen regelmatig reinigen door HG Solar Cleaning. De garantie voor een forse verbetering van de energieopwekking en dus een hoger rendement.

Werkwijze
Stap 1

Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan via deze website. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox

Stap 2

Afspraak inplannen

Offerte geaccepteerd? We laten zo snel mogelijk weten wanneer uw zonnepanelen gereinigd worden.

Stap 3

Uitvoering

We reinigen uw zonnepanelen. Snel en efficiënt conform afspraak. Ter afronding nemen we de uitgevoerde werkzaamheden door.

HG Solar Cleaning werkte snel en efficiënt conform afspraak. Met als resultaat een perfect gereinigd zonnedak.

Van Laar
Wekerom

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij een van onze reinigingsrobots. Met een hoogwerker wordt de robot op de installatie gebracht. De robot wordt door een van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op de zonnepanelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Aan de slag!

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul uw gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in uw mailbox.