Reiniging van zonnepanelen verbetert rendement

Elk zonnepark is gericht op maximaal rendement. Dat is logisch. Wat ook vanzelfsprekend is, is dat zonnepanelen na verloop van tijd vervuilen. Daarom is het aan te bevelen uw zonnepark met enige regelmaat te laten reinigen door HG Solar Cleaning.

  • Verhoging van het langjarig rendement

  • Voorkomt storingen en dus rendementsverlies

  • Voorkomt onderhoudskosten

Zonnepanelen in veldopstelling

Je ziet ze steeds meer. Grote zonnevelden die projectmatig worden geplaatst. Of kleinschaliger op bedrijfsniveau. In één opzicht zijn ze allemaal gelijk. Na verloop van tijd raken ze allemaal vervuild.

Dat betekent concreet verlies van rendement, dus verlies van harde euro’s. De statistieken worden regelmatig geraadpleegd. En natuurlijk vinden we het logisch dat de opbrengst van een zonnepaneel na verloop van tijd vermindert. Maar voorkomen is beter dan genezen! Groot opbrengstverlies is namelijk eenvoudigweg niet nodig. Daarom adviseren we om de zonnepanelen regelmatig fysiek te checken. En bij vervuiling natuurlijk HG Solar Cleaning in te schakelen. Want reinigen loont.

Zwakke schakel in de keten
De installatie is zo krachtig als de zwakste schakel. Panelen worden altijd in serie aan elkaar verbonden en geschakeld. Is één paneel fors vervuild, dan is dat meteen te merken in de hele installatie.

Natuurlijk is het mogelijk om de regelmatige check uit te besteden aan HG Solar Cleaning. Graag bespreken we de mogelijkheden voor een servicecontract.

Reiniging van de zonnepanelen loont
We hadden het al even over rendementsverlies. Uit onderzoek blijkt dat zonnepanelen al snel een rendementsverlies hebben tot 15% binnen enkele jaren. Dat is jammer, want vaak gaat dit over een serieus aantal kilowatts en dus euro’s. Een regelmatige reiniging levert meteen een forse verbetering op van de energieopwekking. In procenten wel 5 – 15%. Kortom: reinigen loont!

Werkwijze
Stap 1

Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan via deze website. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in de mailbox.

Stap 2

Afspraak inplannen

Offerte geaccepteerd? We laten zo snel mogelijk weten wanneer uw zonnepanelen gereinigd worden.

Stap 3

Uitvoering

We reinigen uw zonnepanelen. Snel en efficiënt conform afspraak. Ter afronding nemen we de uitgevoerde werkzaamheden door.

HG Solar Cleaning werkte snel en efficiënt conform afspraak. Met als resultaat een perfect gereinigd zonnedak.

Van Laar
Wekerom

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij de hyCLEANER black. Met een hoogwerker wordt de robotreiniger op de installatie gebracht. De robot wordt door één van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen mensen op het gevoelige dak hoeven in te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Bijvoorbeeld een dak met 150 panelen reinigen we binnen 3 uur. Ter vergelijking: Dit is tot vijf keer sneller dan de handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achter laten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerd veilig voor uw installatie.

Vraag een offerte aan voor het reinigen van uw zonnepanelen

Vul de gegevens in. Binnen één werkdag heeft u een prijsopgave in de mailbox.